Lokalne kineske vlasti najavile ublažavanje mera protiv korone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2022, 11:41

Lokalne kineske vlasti najavile ublažavanje mera protiv korone

Lokalne kineske vlasti najavile su danas dalje ublažavanje mera protiv korone, pri čemu veliki gradovi kao što su Šenžen i Peking više ne zahtevaju negativne testove za korišćenje javnog prevoza.

Do blagog ublažavanja zahteva za testiranje na koronu dolazi čak i kada dnevne infekcije virusom dostižu gotovo rekordne nivoe, a nakon protesta građana tokom prošlog vikenda širom Kine zbog sprovođenja strategije nulte tolerancije prema korona virusu, objavio je AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Južni kineski tehnološki proizvodni centar Šenžen saopštio je danas da putnici više ne moraju da pokazuju negativan rezultat testa na koronu da bi koristili javni prevoz ili prilikom ulaska u apoteke, parkove i turističke atrakcije.

Pekinške vlasti saopštile su u petak da negativni rezultati testa takođe nisu potrebni za javni prevoz od 5. decembra.

Međutim, negativan rezultat testa koji važi 48 sati i dalje je potreban za ulazak u prostore kao što su tržni centri.

Taj zahtev je doveo do pritužbi stanovnika Pekinga jer, iako je grad zatvorio mnoge stanice za testiranje, većina javnih mesta i dalje zahteva testove na koronu.

Kineska vlada prijavila je 33.018 novih infekcija koronom u protekla 24 sata, uključujući 29.085 bez simptoma.

Najveći protesti u Kini u poslednjih nekoliko decenija izbili su 25. novembra nakon što je u požaru u stambenoj zgradi u severozapadnom gradu Urumciju poginulo najmanje 10 ljudi jer nisu mogli da napuste zgradu zbog strogih mera protiv korone, a kineske vlasti su to negirale, podseća američka agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lokalne kineske vlasti najavile novo ublažavanje mera protiv korone

Izvor: Blic, 03.Dec.2022

Lokalne kineske vlasti najavile su danas dalje ublažavanje mera protiv korone, pri čemu veliki gradovi kao što su Šenžen i Peking više ne zahtevaju negativne testove za korišcenje javnog prevoza.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.