Izvor: Blic, 04.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljutnja vodi do povrede

Ljutnja vodi do povrede

Razmislite dobro pre nego što se naljutite sledeći put. Istraživanje naučnika sa Univerziteta Misuri-Kolumbija pokazalo je da oni koji se ljute imaju mnogo veće šanse da se povrede ili da budu povređeni. Oni su ispitali 2.517 pacijenata hitne službe u Misuriju o njihovom duševnom stanju pre povređivanja, a trećina ispitanih rekla je da su bili razdražljivi, 18 odsto ih je reklo da su bili ljuti, a 13,2 odsto je opisalo svoje stanje kao 'neprijateljsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << raspoloženje'.

Mačka usvojila ptića

Mačka u Brazilu usvojila je ptića koje se povredilo prilikom pada iz gnezda i više ne može da leti. Mačka po imenu Čikita odgojila je ptiče, kao da mu je majka, u mestu Porto Alegre. Ptica i mačka čak jedu zajedno, a ptičica pomaže mački da za obrok ulovi druge ptice. Čikitin vlasnik Neir de Souza ptici je dao ime Pitiko.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.