Ljubljana: Oslobođen neurolog optužen za ubistvo pacijenata

Izvor: Večernje novosti, 06.Nov.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubljana: Oslobođen neurolog optužen za ubistvo pacijenata

Neurolog Ivan Radan, koji je bio optužen da je ubio četiri smrtno bolesna pacijenta ubrizgavši im smrtonosne injekcije, oslobođen je svih optužbi posle trogodišnjeg suđenja, koje je danas završeno u sudu u Ljubljani Neurolog Ivan Radan, koji je bio optužen da je ubio četiri smrtno bolesna pacijenta ubrizgavši im smrtonosne injekcije, oslobođen je svih optužbi posle trogodišnjeg suđenja, koje je danas završeno u sudu u Ljubljani. Radan je bio optužen za ubistvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i zloupotrebu medicinskih recepata, nelegalno snimanje pacijenata na samrti i falsifikovanje potvrda o bolovanju, podseća STA. Neurologu je pretilo 20 godina zatvora, da je bio osuđen.PROČITAJTE JOŠ: PROPUSTI UZROK SMRTI PORODILjE: Lekari iz Gradiške optuženi za nesavestan rad "Mislim da presuda nije pravedna i istinita", rekla je tužilac Tamara Gregorčič i najavila da će tužilaštvo podneti žalbu.PROČITAJTE JOŠ: Gradiška: Saslušavali sumnjive lekare Sud je tokom trajanja slučaja saslušao više od 100 svedoka, a izvršene su i mnoge psihološke procene kako bi se utvrdilo da li je Radan patio od "kompleksa Boga". Cilj je bio da se utvrdi da li je Radan dao smrtonosne koktele droge, uključujući smrtonosne doze kalijuma, nekoliko smrtno bolesnih pacijanata u periodu između 2012. i 2014. godine.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Oslobođen neurolog optužen za ubistvo pacijenata

Izvor: B92, 06.Nov.2018

Ljubljana -- Neurolog Ivan Radan, koji je bio optužen da je ubio četiri smrtno bolesna pacijenta ubrizgavši im smrtonosne injekcije, oslobođen je svih optužbi...Suđenje je završeno posle tri godine u sudu u Ljubljani...Radan je bio optužen za ubistvo i zloupotrebu medicinskih recepata, nelegalno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.