Linija odbrane od požara na Pelješcu, dežurstva tokom noći

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2018, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linija odbrane od požara na Pelješcu, dežurstva tokom noći

Linija obrane od požara u Orebiću na Pelješcu proteže se na tri kilometra - od Postupa do sela Glabalovo, duva jak istočni vetar, a prema vremenskoj prognozi slabljenje vetra očekuje se od 23 do 3 sata ujutro.

Iz Ministarstva obrane Hrvatske poručuju kako će, uz stotine vatrogasaca, celu noć dežurati i 50 vojnika, a ujutro će na požarište u Orebiću doći u pomoć još 52 vojnika i sedam vozila.

Za sredu meteorolozi najavljuju umerenu do jaku buru, mestimično >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << s olujnim udarima, koja će postupno slabiti.

U požaru na Pelješcu u utorak su nagorela četiri stambena objekta - fasade i krovišta kuća u selu Stankovići, a požari se povremeno javljaju na celom požarištu.

Na terenu je više od 300 vatrogasaca iz Dubrovačko-neretvanske županije i drugih krajeva Hrvatske s pedesetak vozila, a pristiže još vatrogasnih snaga.

U borbi s vatrom učestvovala su tokom dana i tri kanadera kao i 50-ak pripadnika Hrvatske vojske s pet vojnih kamiona s opremom i vozilom veze, koji su na požarište došli desantnim brodom-minopolagačem Hvatske ratne mornarice.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.