Likovna kolonija Deliblatski pesak ima međunarodni karakter

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2017, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Likovna kolonija Deliblatski pesak ima međunarodni karakter

Slikari iz Srbije,Makedonije,Bugarske i Republike Srpske okupili su se na likovnoj koloniji Deliblatski Pesak koja se održava već 49 ti put . Na najstarijoj pančevačkoj manifestaciji ove godine učestvuje 17 umetnika različitih likovnih senzibiliteta kojima je zajednička želja bila da stvaraju u jedinstvenom ambijetu Deliblatske peščare.

Igor Andrić iz Makedonije izjavio je za RTV da je prvi put i uopšte u Srbiji."Dobra je atmosfera,možemo ceo dan da slikamo,imamo sav >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << materijal. Kolege su me odlično prihvatile i veoma mi je lepo ovde".

Slikari nedelju dana borave u objektu Kulturno -prosvetne zajednice Pančevo na Devojačkom bunaru kaže Stojan Boškov-predsednik kulturno prosvetne zajednice Pančevo .

"Ovom kolonijom ,pored toga što podstičemo likovno stvaralaštvo u Pančevu i šire radimo i na povećanju naše umetničke zbirke koja sada već broji više od 1200 eksponata.Ona ima više slojeva uključujući zavičajno stvaralaštvo jer ovde uvek imamo slikare iz Pančeva i okoline što je jedna od vrednosti naše zbirke."

Radove sa kolonije Deliblatski pesak ljubitelji umetnosti uskoro će moći da pogledaju na izložbi koja će biti organizovana u Pančevu

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.