Lik Baraka Obame na cigarama

Izvor: B92, Beta, 07.Feb.2009, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lik Baraka Obame na cigarama

Barak Obama (Beta)

Beograd -- Američki predsednik Barak Obama postao je ikona popularne kulture i zaštitno lice cigara koje se u Nikaragvi proizvode za američko tržište.

Prve isporuke cigara s likom Baraka Obame počele su da stižu u Ameriku odmah posle izbora. Luksuzne cigare sa likom Baraka Obame na tržištu se mogu naću pod imenom "Cigare Obama - predsednička serija 44". Poznavaoci tvrde da se radi o prefinjenim cigarama punog ukusa.

Od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvodnje, cigare se najviše prodaju u Vašingtonu, Njujorku, Kaliforniji, Floridi i u Las Vegasu.

"Uvek postoje fanovi i oni koji u cigarama uživaju povremeno, sportski. Uvek ima onih koji su spremni da izdvoje vreme i novac za slične stvari", rekao je direktor proizvodnje Migel Ramirez.

U decembru i januaru na američkom tržištu prodato je oko 20 hiljada komada Obama cigara, a fabrika u Nikaragvi zapošljava 17 hiljada radnika. Zato ljudi kojima je zahvaljujući unosnom poslu i sigurnom tržištu radno mesto osigurano, ne strahuju od svetske finansijske krize.

"Samo u ovom postrojenju imamo oko 700 radnika. Želimo da Obama napravi preokret na svetskoj ekonomskoj sceni", kaže direktor kompanije "Segovija" Ahmed Fernandez.

Međutim, mnogi radnici koji žive od branja duvana, uopšte ne znaju da je Amerika dobila novog predsednika i njima se čitava euforija oko lika na cigarama čini besmislenom.

"Ništa ja o tome ne znam i ne pridajem tome toliko važnosti", rekla je radnica na plantaži.

Obama inače nije pušač. Cigarete je ostavio na nagovor svoje supruge Mišel, ali ta činjenica nema veze sa dobrom prodajom cigara sa njegovim likom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.