Lider turske opozicije podneo ostavku zbog seks skandala

Izvor: Blic, 11.Maj.2010, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider turske opozicije podneo ostavku zbog seks skandala

Lider glavne opozicione stranke u Turskoj Deniz Bajkal podneo je ostavku nakon što je na internetu prikazana njegova navodna vanbračna avantura, što je on opisao kao vladinu zaveru.

"Ovo nije snimak seksa, ovo je zavera. Oni koji stoje iza ove zavere učinili su to zbog političkih ciljeva", rekao je na konferenciji za novnare Bajkal, lider Republikanske narodne stranke (CHP).

On je dodao da podnosi ostavku na položaj šefa stranke, ali da to ne znači da se povlači >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pred zaverom.

"Naprotiv, ovo je izazov", istakao je Bejkal.

Kratak video snimak, koji je postavljen na internet pre četiri dana, prikazuje intimne slike iz spavaće sobe snimljene skrivenom kamerom. Na snimku se vide 71-godišnji lider opozicije i njegova navodna ljubavnica iz iste partije.

Bajkal nije otvoreno priznao niti demantovao aferu, ali je rekao da snimak nije mogao biti napravljen bez znanja vlade, koja ima islamističke korene.

On je ocenio da je snimak napravljen da bi se oslabili napori njegove stranke da spreči uvođenje verskog prava u Turskoj, čemu, prema njegovoj oceni, teži vladajuća Stranka pravde i razvoja.

Premijer Redžep Tajip Erdogan ljutito je odbacio Bajkalove optužbe i rekao da su one "neprimeren i ružan" pokušaj prebacivanja odgovornosti na vlasti.

Bajkal je podneo ostavku samo dve nedelje uoči stranačkog kongresa na kojem se očekivalo da će zatražiti novi mandat.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.