Izvor: B92, 12.Dec.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider islamista u kućnom pritvoru

Islamabad -- U Pakistanu je u kućni pritvor stavljen Hafiz Muhamed Said, osnivač islamističke militantne grupe Laškar-e-Taiba, javio je Bi-Bi-Si.

Ovu islamističku grupu Indija optužuje za umešanost u napade u Mumbaju. "Policija je opkolila Saidovu kuću u Lahoru i rekla mu da ne može da izađe iz kuće. Rekli su mu da će mu rešenje o pritvoru formalno uskoro uručiti", rekao je Saidov potparol Abdulah Montazir, prenela je agencija Rojters.

Nekoliko sati pre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nego što je stavljen u kućni pritvor, Said je izjavio za BBC da je prekinuo sve veze sa grupom Laškar-e-Taiba i energično negirao umešanost u napade u Mumbaju.

"Mi nemamo nijednu kancelariju koja stvara teroriste i izvodi terorističke aktivnosti. Ja propovedam veru", rekao je Said.

Pakistanski zvaničnici saopštili da će odmah zatvorili Saidove kancelarije dobrotvorne Fondacije Džamat-ud-Dava širom zemlje, preneo je Bi-Bi-Si.

Prema policiji u Hahoreu, Said će biti u kuhnom pritvoru tri meseca, a odbio je da kaže da li će protiv njega biti podignuta optužnica.

Britanska agencija podseća da zvanični Islamabad negira bilo kakvu umešanost u napade u Mumbaju u kojima je ubijeno najmanje 170 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.