Lider i druge ličnosti Muslimanske braće osuđeni na robiju

Izvor: Press, 22.Avg.2015, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider i druge ličnosti Muslimanske braće osuđeni na robiju

Egipatski sud osudio je danas lidera Muslimanske braće Mohameda Badija i druge istaknute ličnosti tog Pokreta na doživotnu robiju za napad na policijsku stanicu 2013. godine, saopštio je izvor iz tog suda.
        Visoki zvaničnici Muslimanske braće Mohamed el Beltagi i sveštenik Safvat Hegazi su među danas osuđenima pripadnicima tog Pokreta, prenela je agencija Rojters. Taj napad na policiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zbog koga su osuđeni, deo je talasa nasilja koje su potresale Egipat pošto je vojska zbacila, na predsedničkim izborima izabranog islamistu Mohameda Mursija, a posle navodnih masovnih protesta protiv njegove vlasti u junu 2013. godine. Lideri Muslimanske braće, njih ukupno 23 osuđeni su prvi put u aprilu ove godine pošto su optuženi za kovanje zavere za nemire u mesecima pošto je Vojska zbacila Mursija u julu 2013. godine. Predsednik Abdel Fatah al Sisi, bivši vojni komandant egipatske vojske svrgnuo je Morsija, a zatim pobedio na izborima i obećao da će iskoreniti Muslimansku braću.  Egipatska vlada stavila je taj Pokret na crnu listu terorističkih organizacija posle niza napada ekstremista u kojima je ubijeno na desetine policajaca i vojnika.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.