Libijski pobunjenici kritikuju NATO

Izvor: B92, 06.Apr.2011, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libijski pobunjenici kritikuju NATO

Tripoli -- Lider libijskih pobunjenika Abdel-Fatah Junis kritikovao je NATO, ocenivši da ne čini dovoljno da ih zaštiti od snaga Moamera Gadafija.

Junis je rekao da snage NATO-a "nisu učinile" dovoljno, premda su mu UN dale pravo da reaguje.

On se požalio na "preterano birokratsku proceduru", jer je NATO-u potrebno nekoliko sati da "odgovori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na događaje na bojnom polju".

Vojni lider pobunjenika je rekao da je Alijansa mogla da otera Gadafijeve snage iz Misurate pre nekoliko nedelja, da je to zaista želela.

NATO je naveo da su Gadafijeve snage postavile tenkove i teško naoručanje u civilne zone, čime je onemogućeno bombardovanje tog područja.

Međutim, Junis je rekao da su Gadafijeve snage na području Misurate gde nema civila.

Američki izaslanik za odnose sa libijskom opozicijom Kris Stivens stigao je u sedište pobunjenika u Bengaziju na razgovare s vođama ustanka protiv Moamera Gadafija.

Stivens je bio službenik broj dva u američkoj ambasadi u Tripoliju, pre nego što je ona zatvorena u februaru.
Pogledaj vesti o: NATO,   Moamer Gadafi,   Tripoli

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libijski pobunjenici: NATO sporo reaguje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2011

TRIPOLI, LONDON -..Ključni saradnici Moamera el Gadafija i njegova bogata porodica dobiće od zapadnih diplomata "ponudu koja se ne odbija" - javno će prestati da podržavaju libijskog vođu, a zauzvrat će im biti odmrznuta sredstva u inostranstvu i moći će opet da putuju po svetu...Prve detalje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Libijski pobunjenici kritikuju NATO

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Apr.2011

Lider libijskih pobunjenika Abdel-Fatah Junis kritikovao je NATO, ocenivši da ne čini dovoljno da ih zaštiti od snaga Moamera Gadafija. On se požalio na "preterano birokratsku proceduru", jer je NATO-u potrebno nekoliko sati da "odgovori na događaje na bojnom polju". Vojni lider pobunjenika je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Libijski pobunjenici: NATO je postao problem

Izvor: Vesti-online.com, 06.Apr.2011

Komandant libijskih pobunjenika general Abdul Fatah Junis optužio je NATO da traći vreme dok Gadafijeve snage ubijaju ljude u Misrati..."Ako NATO bude čekao još nedelju dana, građani opkoljenog grada biće istrijebljeni", rekao je novinarima u pobunjeničkom glavnom gradu Bengaziju...General Junis...

Nastavak na Vesti-online.com...

Pobunjenici se žale na NATO

Izvor: Danas, 06.Apr.2011

Provladine trupe zauzele su juče Bregu, čime su zadale snažan udarac pobunjenicima koji su proteklih sedmica kontrolisale taj grad na istoku Libije. Protivnici libijskog vođe Muamera el Gadafija izrekli su oštre kritike na račun međunarodne koalicije predvođene NATO, ocenivši da vazdušni udari...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.