Libija, snage generala Haftara bombardovale suparnike

Izvor: RTS, 21.Maj.2017, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija, snage generala Haftara bombardovale suparnike

Kao odgovor na smrtonosni napad na vazdušnu bazu na jugu zemlje, snage lojalne libijskom vojnom komandantu Kalifi Haftaru bombardovale su protivničke snage.
Ratni avioni izveli su vazdušni napad u noći između subote i nedelje, kao deo operacije "Mučenici Brak el Šati", saopštila je novinska agencija Lana, a prenosi AFP.

U četvrtak, snage Vlade nacionalnog jedinstva (GNA) u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tripoliju, a koju podržavaju UN, napale su vazdušnu bazu koju koriste Haftarove samoproklamovane snage Libijske nacionalne armije (LNA) i tom prilikom ubile 141 osoba.
Haftarove snage su navele da su u tom napadu stradali i civili koji su radili u vazdušnoj bazi ili bili u okolnim oblastima.
Portparol LNA naveo je da su se vojnici vraćali nenaoružani sa parade u trenutku napada, kao i da je većina njih tom prilikom poginula.
Pogledaj vesti o: Libija,   Tripoli

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Libija: Snage generala Haftara bombardovale suparnike

Izvor: Blic, 21.Maj.2017

Snage lojalne libijskom vojnom komandantu Kalifi Haftaru bombardovale su protivničke snage, kao odgovor na smrtonosni napad na vazdušnu bazu na jugu zemlje...- Ratni avioni izveli su vazdušni napad u noći između subote i nedelje, kao deo operacije "Mučenici Brak el Šati" - saopštila je novinska...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.