Liberman: Al Kaida pokušava da osnuje bazu na Balkanu

Izvor: Blic, 05.Jan.2010, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liberman: Al Kaida pokušava da osnuje bazu na Balkanu

Izraelski ministar spoljnih poslova Avigdor Liberman izjavio je danas da Al Kaida i druge islamističke ekstremne grupe pokušavaju da uspostave baze na Balkanu.

Liberman je rekao da je svoje procene i obaveštajne informacije podelio s makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim na sastanku u Jerusalimu. On je naveo da aktuelne informacije pokazuju da je region Balkana "sledeće destinacija" na kojoj će ta globalna islamištička teroristička mreža organizovati svoje operacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Liberman je, ne uzlazeći u detalje, kao izvor naveo trag novca iz muslimanskih humanitarnih programa ka Balkanu. Šef izraelske diplomatije je zatražio od Gruevskog da ne dozvoli ekstremistima da se ukorene na Balkanu.

Liberman je rekao da se ekstremni islamski pokret Hezbolah, kojeg prodržava Iran, infiltrirao u Južnu Ameriku, dok je Al Kaida dobro organizovana u Africi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.