Libanska mornarica presrela čamac sa migrantima

Izvor: Blic, 23.Okt.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libanska mornarica presrela čamac sa migrantima

Libanska mornarica zaustavila je danas čamac koji je prevozio 36 izbjeglica ka Turskoj, saopštili su vojni izvori.

U čamcu, predviđenom za prevoz deset putnika, putovalo je 14 Palestinaca iz Damaska, 21 Palestinac iz kampa u Libanu i jedan libanski državljanin, objavio je isti izvor i dodao da je čamac uočen tri kilometra od obale južnog Libana.

To je već drugi slučaj ove sedmice da je libanska mornarica presrela čamac sa izbjeglicama koje pokušavaju da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << domognu Evrope, navodi se u saopštenju.

Više od pola miliona izbjeglica i migranata stiglo je ove godine u Grčku preko mora, a mnogi od njih bježe od nasilja u Siriji, Iraku i Avganistanu.

U Libanu, koji je primio više od milion izbjeglica, nema rata, ali je stopa nezaposlenosti među mladima ogromna, pa više od jedne četvrtine stanovništva živi ispod donje granice siromaštva.

Sedam članova jedne libanske porodice poginulo je prošle sedmice, kada su čamcem pokušali da stignu do grčke obale.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.