Levičari sprečili marš Pegide

Izvor: Radio 021, 03.Feb.2015, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Levičari sprečili marš Pegide

Prve demonstracije pokreta "Patriotski Evropljani protiv islamizacije Evrope" (Pegida) u Beču sinoć su okončane bez planiranog marša kroz centar grada, pošto je više stotina levičara blokiralo put kojim je trebalo da prođu.

Pred sam početak demonstracija Pegida, i pored značajnog prisustva policije, veći broj levičara uspeo je da blokira ulicu kojom je trebalo da se kreće povorka. Oni su stali nasred puta, delimično maskiranih lica, uzvikujući parole protiv desnice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Uoči skupa Pegida, "Ofanziva protiv desnice" održala je svoj protest i marš kroz centar grada, na kojem je, prema rečima portparola bečke policije Romana Haslinger, učestvovalo oko 5.000 ljudi.

Policija nije želela da razbija "ljudsku barikadu" čiji je cilj bio da spreče marširanje oko 600 okupljenih simpatizera Pegide, koja u Nemačkoj od oktobra održava proteste svakog ponedeljka. U toj "pat poziciji", koja je trajala sat i po, policija je odlučila da oba skupa proglasi završenim. Uz pomoć ozvučenja policija je poručila okupljenima da se raziđu ili će ih u suprotnom privoditi.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Pegida u Austriji izgubila šefa

Izvor: Blic, 04.Feb.2015, 10:41

Nakon neuspelih prvih protesta u Beču, kada su levičarske grupe sprečile povorku pokreta "Patriotski Evropljani protiv islamizacije Evrope" (Pegida), šef ove organizacija u Beču Georg Imanuel Nagel saopštio je da se povlači sa te funkcije...Posle neuspelog protesta očigledno je došlo do razmimoilaženja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.