Letovi iz Feniksa otkazani zbog visokih temperatura

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2017, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letovi iz Feniksa otkazani zbog visokih temperatura

Više od 40 letova otkazano je u Feniksu u Arizoni jer su visoke temperature opasne za bezbednost nekih aviona, saopštila je kompanija Ameriken erlajns.

Očekuje se da će najviša temperatura danas biti 49 stepeni, što je više od temperature koja je dozvoljena za let nekih, uglavnom manjih, aviona.

Kompanija je dozvolila putnicima iz Feniksa da za vreme najviših temperatura, menjaju letove bez plaćanja naknada.

Velika vrućina menja gustinu vazduha što otežava uzletanje aviona. Kompanije na to reaguju uvodjenjem ograničenja težine, poput nošenja manje prtljaga i goriva, a ponekad i prizemlje avione.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

TOPLOTNI TALAS U Americi otkazani letovi zbog VISOKIH TEMPERATURA

Izvor: Blic, 20.Jun.2017

Više od 40 avionskih letova otkazano je u Feniksu, u američkoj državi Arizoni, jer je temperatura vazduha previsoka da bi avioni mogli da lete...Meteorolozi očekuju da će temperatura tokom dana dostići 49 stepeni Celzijusovih, što premašuje operativnu granicu pojedinih aviona..."Ameriken erlajns"...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.