Letovanje Mišel Obame zadalo glavobolje Beloj kući

Izvor: Press, 08.Avg.2010, 05:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letovanje Mišel Obame zadalo glavobolje Beloj kući

Letovanje američke prve dame Mišel Obame sa mlađom ćerkom Sašom u Španiji izazvalo je dosta glavobolje Beloj kući, koja traži rešenja za sve lošiju ekonomsku situaciju u Americi. Naime, Mišel Obama je ove sedmice "pobegla" sa mlađom ćerkom Sašom na jug Španije
Prva dama plaća svoju sobu, hranu i transport, kao i prijatelji koji su došli sa njom. Troškove će, međutim, imati i američka vlada zbog velikog broja pripadnika obezbeđenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koje je prati na odmoru.
Slika supruge predsednika koja uživa u luskuznom letovalištu u inostranstvu dok Amerikanci svaki dan sve više ostaju bez posla izazvala je negativne komentare u američkoj štampi. Kolumnista jednog njujorškog dnevnika nazvao ju je čak "modernom Marijom Antoanetom".
Bela kuća je saopštila da neće davati izjave.
- Prva dama je na privatnom putovanju - rekao je Robert Gibs, sekretar za štampu Bele kuće.
- Ona je privatno lice i majka ćerke koja se nalazi na privatnom putu. I to je sve - naglasio je Gibs.

Drugi zvaničnici, koji su tražili da ne budu imenovani jer Bela kuća to smatra privatnim pitanjem, rekli su da su neki tekstovi u medijima preterani i da Mišel Obama ne putuje sa 40 prijatelja, već sa dva prijatelja i četiri prijatelja njihovih ćerki, kao i sa nekoliko pomoćnika i nekoliko službenika.

Zvaničnici nisu želeli da govore o tome koliko službenika obezbeđenja se nalazi na ovom putovanju, jer taj broj ne određuje prva dama već tajna služba. Oni, takođe, navode da Mišel prati nekoliko službenika, jer će sutra u svojstvu prve dame SAD posetiti španskog kralja Huana Karlosa i kraljicu Sofiju pre povratka u SAD.
Mišel Obama je doputovala u Španiju vladinim avionom, a njeni prijatelji su stigli odvojenim redovnim letovima.
U međuvremenu, prva dama je sa ćerkom Sašom (9) i prijateljima obišla Granadu i uživala na plaži, a odsela je u hotelu sa pet zvezdica "Vila Padierna" u Marbelji, gde se cena sobe za jednu noć kreće od 500 do 2.000 dolara. Sašina sestra Malija (12) bila je za to vreme u letnjem kampu, a Obama je proslavio 49. rođendan bez porodice na večeri u Čikagu sa voditeljkom Oprom Vinfri i nekoliko bliskih prijatelja.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.