Lesli napreduje prema Španiji i Portugaliji

Izvor: RTS, 13.Okt.2018, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lesli" napreduje prema Španiji i Portugaliji

Uragan "Lesli" brzo napreduje preko istočnog Atlantika prema Španiji i Porugaliji, gde će, prema prognozama, stići u subotu i nedelju.
"Lesli" je lociran na oko 400 kilometara južno od Azorskih ostrva u Portugaliji, preneo je "Njuzvik".
Lesli, oluja prve kategorije, donosi vetrove koji duvaju brzinom od oko 185 kilometara na sat, naveo je američki Nacionalni centar za uragane.
Centar je upozorio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Portugaliju i Španiju da nadzire putanju kretanja oluje "Lesli".
Upozorenje na tropsku oluju izdato je u petak na portugalskom ostrvu Madeira, a prolazak oluje očekuje se na severnoj strani ostrva tokom subote, posle čega kretanje nastavlja jugozapadnim delom Iberijskog poluostrva u nedelju i ka unutrašnjosti poluostrva u nedelju uveče.
Kako se očekuje, "Lesli" će sa jakim vetrovima i pljuskovima pogoditi neka područja Portugalije i Španije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uragan Lesli napreduje prema Španiji i Portugalu

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2018

VAŠINGTON - Uragan Lesli brzo napreduje preko istočnog Atlantika prema Španiji i Porugaliji, gdje će, prema prognozama, stići u subotu i nedjelju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

URAGAN PRETI EVROPI Stižu vetrovi brzine 185 km/h i pljuskovi (VIDEO)

Izvor: Blic, 13.Okt.2018

Uragan Lesli brzo napreduje preko istočnog Atlantika prema Španiji i Portugalu, gde će, prema prognozama, stići u subotu i nedelju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.