Lekar usmrtio 25 pacijenata?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2019, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekar usmrtio 25 pacijenata?

Lekar Vilijam Hasel, koji je radio u intenzivnoj nezi bolnice u Kolumbusu, u američkoj saveznoj državi Ohajo, optužen je da je usmrtio 25 pacijenata, tako što im je davao prekomerne doze analgetika.

Reč je o jednom od najvećih slučajeva masovnog ubistva u američkom zdravstvenom sistemu, zbog čega je sudija Haselu odredio kauciju od milion dolara, preneo je AP.

Hasel je otpušten iz bolnice Maunt Karmel i oduzeta mu je lekarska licenca u decembru prošle godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kada su se pojavile optužbe protiv njega, a nakon toga je interna kontrola utvrdila da je u poslednjih pet godina pacijentima prepisivao potencijalno smrtonosne doze analgetika.

Neki od pacijenata koji su zbog toga preminuli bili su teško bolesni, ali je lekarska komisija zaključila da je kod nekih odgovarajućom terapijom moglo da se popravi zdravstveno stanje.

Državni tužilac Ron O'Brajan je rekao da za sada ne planira da podiže optužnice protiv još nekoga od bolničkog osoblja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekar u SAD optužen da je ubio 25 pacijenata

Izvor: Radio 021, 06.Jun.2019, 06:51

Lekar Vilijam Hasel, koji je radio na intenzivnoj nezi bolnice u Kolumbusu, u američkoj saveznoj državi Ohajo, optužen je da je usmrtio 25 pacijenata, tako što im je davao prekomerne doze analgetika...Reč je o jednom od najvećih slučajeva masovnog ubistva u američkom zdravstvenom sistemu, zbog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.