Lavrov optužbe o ruskom planu da digne u vazduh ZNE naziva besmislicom

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2023, 13:05

Lavrov optužbe o ruskom planu da digne u vazduh ZNE naziva besmislicom

 
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je besmislicom optužbe Zapada i Kijeva da Rusija planira da digne u vazduh Zaporošku nuklearnu elektranu (ZNE).
„Ovo je potpuna glupost, to smo rekli mnogo puta“, izjavio je on u intervjuu za televizijski kanal RT u ponedeljak. „Činjenica da se ovo preterano iskorišćeno upozorenje već neko vreme pojavljuje u medijskom prostoru, pre svega iz usta predstavnika kijevskog režima, znači samo jedno: te ljude su Anglosaksonci obučavali da vode informacioni rat. Poljaci, pa čak i Balti, koji su postali stariji drugovi Ukrajine“, izjavio je on. „Ako su rezultati ove obuke podjednako žalosni koliko i neubedljivi, onda mi je žao novca koji zapadni poreski obveznici moraju da potroše da isplate plate instruktora koji obučavaju tako nesposobne i nevične učenike“, izjavio je Lavrov. Smeštena u gradu Energodar, nuklearna elektrana Zaporožje je najveća nuklearna elektrana u Evropi i ima šest energetskih blokova ukupnog kapaciteta od 6 gigavata. Ruske snage su preuzele kontrolu nad postrojenjem u februaru 2022. Od tada ukrajinske trupe periodično granatiraju i stambene četvrti Energodara i teritoriju fabrike, koristeći bespilotne letelice, tešku artiljeriju i višestruke raketne sisteme.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.