Izvor: Blic, 30.Sep.2016, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov najavio novu rundu pregovora sa Kerijem

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas američkom državnom sekretaru Džonu Keriju da je Moskva spremna da razmotri dodatne načine da bi se normalizovala situacija u sirijskom gradu Alepu, saopštilo je rusko ministarstvo.

Lavrov je u telefonskom razgovoru rekao Keriju da su snage koje predvodi nekadašnji Nusra front u istočnim delovima Alepa više puta prekršile sporazum o prekidu vatre koji su dogovorili Moskva i Vašington, dodaje se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saopštenju, prenosi Rojters.

Lavrov je kazao Keriju da je to što Vašington nije razdvojio terorističke grupe od umerene opozicije u Siriji omogućilo Nusra frontu da "se sakrije iza drugih oružanih grupa opozicije sa kojima Vašington sarađuje", navelo je ministarstvo.

Pročitajte još:

Moskva ne isključuje mogućnost da su SAD nameravale da iskoriste teroriste kao deo takozvanog "plana B" u borbi protiv sirijskog predsednika Bašara al Asada, izjavio je ranije danas Lavrov.

Rusija shvata da SAD od početka nisu želele da podele teroriste Al Nusra fronta od umerene opozicije, rekao je Lavrov u intervjuu za Bi-Bi-Si, a prenosi Sputnjik.

On je, međutim, istakao da će održati još jednu rundu pregovora sa svojim američkim kolegom Džonom Kerijem u petak.

Oni će, između ostalog, raspravljati o razdvajanju umerene sirijske opozicije od terorista Nusra fronta.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.