Lavrov i Džonson telefonski o normalizaciji odnosa

Izvor: N1 televizija, 11.Avg.2016, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov i Džonson telefonski o normalizaciji odnosa

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i njegov britanski kolega Boris Džonson razgovarali su telefonom o normalizaciji bilateranih odnosa i borbi protiv terorizma, saopšteno je u Moskvi.

"Obe strane izrazile su nadu za normalizaciju rusko-britanskih odnosa i naglasile nameru da intenziviraju politički dijalog uprkos preostalim pitanjima u bilateralnim odnosima, da bi se realizovao njihov značajni potencijal, uključujući ekonomiju, humanitarne veze i spoljnopolitičku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << saradnju", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dvojica mnistara razgovarala su i o borbi protiv terorizma i situaciji u vezi sa Sirijom.

Britanija je uključila svoje borbene avione u akciju međunarodne koalicije koju predvode SAD protiv islamista u Iraku i Siriji. Rusko vazduhoplovstvo pruža podršku sirijskim državnim sanagama u borbi protiv militantnih i terorističkih organizacija u zemlji.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Lavrov i Ero razgovarali o Krimu

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Avg.2016

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i njegov francuski kolega Žan Mark Ero su telefonom razgovarali o vanrednom stanju na teritoriji Krima, saopštilo je Ministarstva spoljnjih poslova Rusije...„Razmotreno je vanredno stanje koje je izazvala diverzantska akcija Oružanih snaga Ukrajine...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.