Lavrov: Varvarski međunarodni odnosi ugrožavaju čovečanstvo

Izvor: RTS, 15.Feb.2020, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Varvarski međunarodni odnosi ugrožavaju čovečanstvo

Od kraja Drugog svetskog rata čovečanstvo nije bilo tako ugroženo pretnjama i rizicima kao danas, ocenio je na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
Sergej Lavrov je upozorio da danas u svetu nedostaje zajedništvo u borbi protiv pretnji i rizika kakve svet nije video od kraja Drugog svetskog rata, prenosi TAS.

"Serija strateških sporazuma o bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i neširenju nuklearnog naoružanja demontrira se pred našim očima, smanjen je prag za upotrebu nuklearnog naoružanja, multipliciraju se regionalna krizna žarišta, a norme međunarodnog prava izlažu se podrugivanju", rekao je Lavrov.
Dodao je da se to pre svega odnosi na nasilno mešanje u unutrašnja pitanja suverenih zemalja, nelegalne sankcije i protekcionističke mere kojima se nipodaštavaju svetsko tržište i globalna trgovina".
"Međunarodni odnosi varvarizovani su" do te mere da narušavaju elementarni modus ljudskosti", istakao je šef ruske diplomatije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠAMAR LAVROVA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI: Ruski ministar spoljnih poslova otkrio šta je najveća pretnja čovečanstvu

Izvor: Kurir, 15.Feb.2020

Od kraja Drugog svetskog rata čovečanstvo nije bilo tako ugroženo pretnjama i rizicima kao danas, ocenio je danas na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.