Lavrov: Ulazak Crne Gore u NATO je vještačka odluka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Feb.2016, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ulazak Crne Gore u NATO je "vještačka odluka"

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da je ulazak Crne Gore u NATO "vještačka odluka" koja alijansi neće dodati nikakvu bezbjednost.

U intervjuu današnjem Moskovskom komsomolcu Lavrov je kazao da sama činjenica da se NATO "bezobzirno" širi na istok, govori o potpunom ignoriranju obaveza koje je preuzeo prilikom raspada Sovjetskog Saveza da se to neće dogadjati.

Ponovio je priču >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Moske da Alijansa manipulira malim zemljama, te da objašnjenja kako to želi narod Crne Gore“ razbijaju se o argument: ako je to tako, onda zašto se ne održi referendum".

On je kazao da službena Podgorica kategorički ne želi referendum.

"Zna da najvjerovatnije narod, koji je NATO bombardirao prije par decenija to nije zaboravio, i da će teško sa entuzijazmom prihvatiti ideju svog rukovodstva da se mnogo toga zaboravi ulaskom u NATO", dodao je Lavrov.

Crna Gora je dobila službenu pozivncu za NATO u decembru prošle godine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Lavrov: Podgoriica ne želi referendum o NATO, jer se narod seća bombardovanja

Izvor: Večernje novosti, 10.Feb.2016

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da je ulazak Crne Gore u NATO "veštačka odluka" koja alijansi neće dodati nikakvu bezbednost. U intervjuu današnjem Moskovskom komsomolcu Lavrov je kazao da sama činjenica da se NATO "bezobzirno" širi na Istok, govori o potpunom ignorisanju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.