Lavrov: U Idlibu treba razgraničiti naoružanu opoziciju od terorista

Izvor: Vostok.rs, 03.Sep.2018, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: U Idlibu treba razgraničiti naoružanu opoziciju od terorista

 

Ne može se doveka trpeti situacija u Idlibu i zato treba razgraničiti naoružanu opoziciju od terorista, rekao je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov u obraćanju studentima ruskog univerziteta MGIMO.

Prema rečima šefa ruske diplomatije, režim prekida vatre u sirijskom Idlibu se redovno krši. Više od dva meseca se iz ove zone granatira sirijska vojska, dodao je Lavrov.

„Odatle pokušavaju da izvode nalete na te pozicije i lansiraju veliki broj dronova u pokušaju da napadnu našu vojnu bazu u Hmejmimu“, rekao je Lavrov.

Lavrov je naveo da je već oboreno više od pedeset dronova. Lavrov je naglasio da se takvo stanje ne može doveka trpeti.

„Sada preduzimamo aktivne napore, zajedno sa turskim kolegama, sirijskom vladom i Irancima, kao učesnicima astanskog formata, kako bi se oružani opozicionari razdvojili od terorista“, objasnio je ministar, naglasivši da u svemu tome ne treba da stradaju civili.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva će pomoći u istrazi ubistva Zaharčenka

Izvor: Blic, 03.Sep.2018

Rusija će da pomogne vlastima samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) u istrazi ubistva lidera DNR-a Aleksandra Zaharčenka, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Oleg Siromolotov novinarima.

Nastavak na Blic...

Berlin: Nemačka prati situaciju u Donbasu nakon ubistva Zaharčenka

Izvor: Vostok.rs, 04.Sep.2018, 08:30

Nemačka prati situaciju u Donbasu nakon ubistva predsednika Donjecke Narodne Republike Aleksandra Zaharčenka i poziva sve strane na konstruktivne pregovore.. . . „Vlada pažljivo prati situaciju u Donbasu nakon ubistva Zaharčenka. Nasilje zaslužuje osudu“, rekao je zvanični predstavnik...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.