Lavrov: Sankcije SAD-a protiv visokog rukovodstva Irana brinu

Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2019, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Sankcije SAD-a protiv visokog rukovodstva Irana brinu

Američke sankcije protiv visokog rukovodstva Irana označavaju da se situacija razvija po vrlo lošem scenariju, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na konferenciji za štampu.
„Mi smo zabrinuti zbog događaja. Još jedne u nizu personalne sankcije koje je juče objavila administracija SAD protiv visokog rukovodstva Irana brinu i šalju signal da se situacija razvila po lošem scenariju“, naglasio je šef ruske diplomatije. Po njegovim rečima, ova situacija „podseća na događaje iz 2003. godine, kada se u SB UN pojavio Kolin Pauel sa poznatom epruvetom, kada su SAD uvodile jedne za drugim sankcije protiv Sadam Huseina, protiv Iraka u celini“. „Svi se sećamo čime se to završilo. U maju su SAD objavile o pobedi demokratije u Iraku. Izvucite zaključak kako se ta demokratija pokazala poslednjih 16 godina“, zaključio je Lavrov.    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.