Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: SAD podstiču kurdski SEPARATIZAM

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da SAD podstiču separatizam među Kurdima i da ih obeshrabruju da se priključe dijalogu.

Lavrov je rekao da SAD ne razumeju situaciju u Siriji i da namerno stvaraju provokacije, misleći na američki predlog stvaranja graničnih snaga kurdskih "Jedinica za zaštitu naroda", na koje Turska gleda kao na terorističku grupu, prenosi AP.

On je rekao da Moskva na Kurde gleda kao na važnu stranu u pregovorima nakon završetka rata u Siriji i da bi njihov glas trebalo da se čuje.

Turska je u subotu pokrenula ofanzivu protiv Kurda u sirijskoj enklavi Afrin.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lavrov: SAD podstiču kurdski separatizam

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jan.2018

MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da SAD podstiču separatizam među Kurdima i da ih obeshrabruju da se priključe dijalogu...Lavrov je rekao da SAD ne razumiju situaciju u Siriji i da namjerno stvaraju provokacije, misleći na američki prijedlog stvaranja graničnih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.