Lavrov: Rusija nikada nije pokretala pitanje svog povratka u G8, niti je bilo šta tražila

Izvor: Vostok.rs, 26.Avg.2019, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija nikada nije pokretala pitanje svog povratka u G8, niti je bilo šta tražila

Rusija nije nikada pokretala pitanje svog povratka u G8, niti je bilo šta tražila, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
„Nijednom za sve ove godine nismo ne samo pokretali temu „osmorke“ u kontaktima sa bilo kim, već da vam pravo kažem, nismo o njoj ni razmišljali kada smo pravili spoljnopolitičke planove“, izjavio je lavrov na konferenciji za štampu sa kolegom iz Angole Manuelom Auguštu. „Nikoga ni o čemu nismo molili. Kao što sam rekao, o toj temi smo u principu saznali iz saopštenja nekoliko partnera sa zapada. Mi nismo izlazili ni sa kakvim obraćanjima na tu temu, niti imamo nameru. Život ide napred. Mi, kako je rekao predsednik Putin u Bregansonu, ne izbegavamo kontakte (sa zemljama) koje ulaze u G7, ali glavna pitanja se rešavaju, ako se imaju u vidu svetska ekonomija i politika, u okviru G20. U G20 ulaze i svi članovi sedmorke i sve članice BRIKS-a i naš stav se u G20 određuje pristupima koji se koordiniraju u okviru BRIKS-a“, naglasio je Lavrov.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.