Lavrov: Rusija nikada neće delovati na štetu bezbednosti bilo koje zemlje

Izvor: Vostok.rs, 08.Maj.2018, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija nikada neće delovati na štetu bezbednosti bilo koje zemlje

Rusija nikada neće delovati na štetu bezbednosti bilo koje zemlje i spremna je da traži ravnotežu u zajedničkim interesima, rekao je vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Sergej Lavrov, prilikom polaganja venca na spomen-ploču u znak sećanja na diplomate koji su poginuli za vreme Velikog otadžbinskog rata.

"Rusija nikada neće delovati na štetu bezbednosti bilo koje zemlje. Mi smo uvek otvoreni za iskreni i otvoreni dijalog koji se zasniva na poštovanju interesa svih zainteresovanih strana i na traženju ravnoteže interesa", rekao je Lavrov.

Naglasio je da je Moskva i dalje otvorena za dijalog. Lavrov je rekao da će se Moskva dosledno pridržavati ovih načela i da će učiniti sve kako se nikada ne bi ponovile strahote koje je čovečanstvo iskusilo tokom Drugog svetskog rata.

Lavrov je podsetio da se ove godine obeležava nekoliko važnih jubileja - 75. godišnjica Staljingradske bitke i 75. godišnjica Moskovske konferencije ministara spoljnih poslova Sovjetskog Saveza, SAD-a i Velike Britanije.

Naglasio je činjenicu da su zajedničke pretnje i zajednički neprijatelji dozvolili zemljama sa različitim ideologijama da se ujedine radi zajedničke pobede.

"Uveren sam da svi trebamo učiti iz ovog iskustva, posebno relevantnog u današnjoj situaciji u svetu", rekao je Lavrov.

 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

LAVROV: Rusija nikada neće raditi na štetu bezbednosti neke zemlje

Izvor: Kurir, 08.Maj.2018

Rusija nikada neće delovati na štetu bezbednosti bilo koje države i spremna je za traženje balansa zajedničkih interesa, izjavio je vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.