Lavrov: Rusija će odgovoriti na proterivanje diplomata

Izvor: N1 televizija, 15.Mar.2018, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija će odgovoriti na proterivanje diplomata

Proterivanjem britanskih diplomata Rusija će svakako odgovoriti na odluku Londona da protera 23 ruska zvaničnika povodom trovanja jednog bivšeg špijuna, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov je rekao de će to biti "uskoro", prenela je ruska novinska agencija RIA Novosti, i dodao da će Moskva o tome zvanično obavestiti London.

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << /> Lavrov je ocenio da je cilj britanske tvrdnje o povezanosti Moskve s trovanjem, da pažnju javnosti skrene s britanskog izlaska iz Evropske unije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je danas rekao da će odluku o tome kako če odgovoriti Londonu, doneti predsednik Vladimir Putin i da "nema sumnje da će izabrati opciju koja najbolje odražava ruske interese".

Britanska premijerka Tereza Mej je u sredu najavila niz mera protiv Rusije, uključujući proterivanje 23 Rusa identifikovana kao "neprijavljeni obaveštajni zvaničnici" i zamrzavanje bilateralnih kontakata, ocenivši da je Moskva "kriva" za trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, njegove ćerke i jednog britanskog policajca.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.