Lavrov: Rusija će nastaviti da vojno podržava Siriju

Izvor: Vostok.rs, 04.Avg.2015, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija će nastaviti da vojno podržava Siriju

04.08.2015. -

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov . kritikovao je odluku predsednika SAD, Baraka Obame, da Pentagon obezbeđuje vazdušnu zaštitu sirijskim pobunjenicima kojima diriguju Amerikanci.

„Smatramo da je kontraproduktivno da se javno govori da će avijacija SAD nanositi udare da bi zaštitila odrede takozvane umerene sirijske opozicije. To izaziva masu pitanja, to otežava borbu protiv terorista. Planovi SAD sa nanošenjem takvih udara po vladinim snagama Sirije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << otežaće borbu sa Islamskom državom”.

Ruski ministar inostranih poslova dodao je: „Stvari tako stoje u Siriji da je ponekad teško razabrati se - ko tamo s kim ratuje i ko kome smeta”.

Lavrov je saopštio - posle sastanka sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem i šefom saudijske diplomatije Abdelom al-Džubejrom – da će Rusija nastaviti da pruža vojno-tehničku pomoć sirijskoj vladi u borbi sa terorizmom.

Vašington je na ovo odmah odreagovao i saopštio da će upozoriti sirijsko rukovodstvo da se uzdržava od vojnih operacija protiv odreda opozicije u delovima te zemlje gde se oni bore protiv formacija Islamske države.

Ovo je saopštio zvanični predstavnik Stejt departmana Mark Toner, naglasivši:„Spremni smo da podržimo sve koji se bore protiv Islamske države i da im obezbedimo zaštitu od mogućih napada sa strane”.

fakti
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov otkrio Putinov plan za borbu protiv ID

Izvor: Vostok.rs, 04.Avg.2015

04.08.2015. -..Tokom razgovora ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova i državnog sekretara SAD Džona Kerija, šef ruske diplomatije otkrio je planove predsednika zemlje Vladimira Putina za borbu protiv terorističke Islamske države, piše „Komersant“...Ruska strana predlaže stvaranje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.