Lavrov: Poštovati odluku Krima

Izvor: B92, 20.Mar.2014, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Poštovati odluku Krima

Moskva -- Odluka Krima da se pripoji Rusiji odražava volju većine stanovnika i nije predmet za reviziju, izjavio Sergej Lavrov u razgovoru sa kolegom Džonom Kerijem.

Dvojica zvaničnika su i danas razgovarali o situaciji u Ukrajini i mogućnostima medjunarodne pomoći u prevazilaženju političke krize u toj zemlji, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova, prenosi Itar-Taš.

"Odluku stanovnika Krima treba poštovati", naglasio je Lavrov, navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministarstva, javio je AFP.

Donji dom ruskog parlamenta danas je ogromnom većinom glasova usvojio Sporazum o pripajanju Republike Krim i grada Sevastopolja Ruskoj Federaciji, objavili su ruski mediji.

O tom sporazumu će se sutra glasati i u gornjem domu parlamenta, Savetu federacije, čime će biti okončana procedura ratifikacije tog sporazuma u ruskom parlamentu, preneo je Rojters.

Ruski predsednik Vladimir Putin i krimski lideri potpisali su 18. marta u ruskom parlamentu sporazum kojim se poluostrvo Krim i Sevastopolj, grad sa posebnim statusom, primaju u sastav Ruske Federacije, a rok za okončanje prelaznog perioda njihove integracije je 1. januar 2015. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.