Lavrov: Planovi SAD-a da produže embargo na oružje protiv Irana se neće ostvariti

Izvor: Vostok.rs, 16.Jun.2020, 16:33

Lavrov: Planovi SAD-a da produže embargo na oružje protiv Irana se neće ostvariti

Planovi SAD-a da produže embargo na oružje protiv Irana se neće ostvariti. Oni su u osnovi suprotni međunarodnom pravu, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
Zarif: SAD čine sve da destabilizuju naš region i Siriju, ali taj cilj neće postićihttps://t.co/jAxhqdX2yR
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) June 16, 2020 "Uveren sam da bez obzira ako se i neka druga članica JCPOA bude spremna boriti protiv planova Sjedinjenih Američkih Država, ti planovi se neće ostvariti, jer su u osnovi suprotni međunarodnom pravu", rekao je Lavrov tokom zajedničke konferencije za štampu sa iranskim ministrom spoljnih poslova Džavad Zarifom. "Ne mogu govoriti o položaju ostalih članova JCPOA, pre svega, evropskih zemalja članica JCPOA, koje su pod ogromnim pritiskom Sjedinjenih Američkih Država. Štaviše, taj pritisak uključuje upotrebu takvih, ne baš korektnih metoda, kao što su pretnje u trgovinskoj i ekonomskoj oblasti i u drugim oblastima odnosa između saveznika u Severnoatlantskom savezu. Činjenica je da oni koji žele da podrže SAD ili pokušaju da im delimično pomognu nemaju pravne argumente, a ta je činjenica svima očigledna", dodao je Lavrov.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.