Lavrov: Otvaramo centar za nadzor prekida vatre u Siriji

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jul.2017, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Otvaramo centar za nadzor prekida vatre u Siriji

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da će Rusija, SAD i Jordan u Amanu otvoriti centar za praćenje poštovanja prekida vatre na jugu Sirije.

- Bez obzira na to što je juče od 12 časova po sirijskom vremenu na snazi režim primirja i dalje on mora da se učvrsti. Tako da tamo ima dosta posla i za usklađivanje svih tih detalja.

Dogovoreno je da se iskoristi centar za praćenje koji će stvoriti Rusija, SAD i Jordan u Amanu-  rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi.

Prema njegovim rečima, taj centar će biti na direktnoj vezi sa opozicionim jedinicama i sa predstavnicima vladinih snaga.

Lavrov je u petak saopštio da su se stručnjaci iz Rusije, SAD i Jordana usaglasili o memorandumu o osnivanju zona deeskalacije na jugozapadu Sirije: to su oblasti Dera, Kuneitra i Suveida. Režim prekida vatre stupio je na snagu u ovoj zoni od podneva 9. jula po lokalnom vremenu.

Lavrov je dodao da smatra da će stvaranje zona deeskalacije pomoći u efikasnijoj borbi protiv terorista.

- Radi se o tome da zona deeskalacije objektivno stvara prilike, jer se u okviru realizacije ovog koncepta dešava ono što dugo nismo mogli da dobijemo od naših američkih partnera - razgraničenje oružane opozicije od terorista Islamske države, Al Kaide, Nusra fronta i drugih grupa - rekao je ruski ministar.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

RT: Rusija će nastaviti saradnju sa SAD o zonama bezbednosti u Siriji - Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 10.Jul.2017

Izvor: Vostok, RT. . Rusija će nastaviti saradnju sa SAD o zonama bezbednosti u južnoj Siriji, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i dodao da, iako je sporazum o prekidu vatre stupio na snagu u nedelju, da ga treba konsolidovati.. . "Što se tiče perspektive naše saradnje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.