Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2015, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ostaje embargo na isporuku oružja Iranu

Međunarodni embargo na isporuku oružja Iranu ostaće na snazi u narednih pet godina, ali isporuka će biti moguća u tom periodu uz posebnu dozvolu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

"Što se tiče zabrane isporuke oružja, Rusija i Kina insistiraju na ukidanju zabrane među prvim ograničenja koja su predmet ukidanja. Na duge staze, iranski partneri su se složili sa kompromisom. Dakle, (embargo) će ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u narednih pet godina", rekao je Lavrov u Beču, javila je ruska novinska agencija Tass.

Govoreći da će isporuke oružja biti moguće Iranu pod određenim uslovima i pre isteka embarga, Lavrov je naveo da u tom periodu "isporuke će biti moguće uz odgovarajuću proceduru, obaveštenje i verifikaciju Saveta bezbednosti UN".

I ostale svetske agencije javljaju da je postignut kompromis između Irana i Zapada dogovorom o iranskom nuklearnom programu, koji predviđa da ostane međunarodni embargo na isporuku oružja u narednih pet godina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.