Lavrov: Ne može retroaktivno treći energetski paket

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2015, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ne može retroaktivno treći energetski paket

23.04.2015. -

Svi sporazumi ruske kompanije „Gasprom“ sa evropskim firmama bili su u skladu sa zakonodavstvom koje je u tom trenutku bilo na snazi u EU, izjavio šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u intervjuu radio-stanicama „Sputnjik“, „Govori Moskva“ i „Eho Moskva“.

„Svi ugovori koji su sada aktuelni, a koje je ‘Gasprom’ zaključio sa svojim partnerima, u potpunosti odgovaraju zakonodavstvu koje je u tom trenutku bilo na snazi u EU“, prokomentarisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << je ministar optužbe Evropske komisije na račun „Gasprom“ o kršenju pravila konkurencije u EU.

Govoreći o optužbama Evropske komisije prema „Gaspromu“, šef ruske diplomatije je rekao da „pravila nisu nepromenljiva“.

„Pravila se pišu da se vidi dostignuti nivo razvoja u nekoj industrijskoj grani. Ubeđen sam da treći energetski paket u potpunosti odgovara razvoju novih projekata, ali on ne može retroaktivno da utiče na to što je nastalo pre ovih novih pravila“, naveo je on.

Rusija je spremna da obnovi energetski dijalog sa EU, izjavio je Lavrov.

„Zamenik predsednika Evropske komisije koji se bavi energetikom predložio je u januaru na sastanku sa našim ministrom energetike Aleksandrom Novaikom da se obnovi energetski dijalog. Mi smo ‘za’. Hajde da sednemo i dogovorimo se“, pozvao je ruski diplomata.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minu

sputnik

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.