Lavrov: Najgrublja zloupotreba dolara od strane SAD dovešće do njegovog slabljenja

Izvor: Vostok.rs, 14.Avg.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Najgrublja zloupotreba dolara od strane SAD dovešće do njegovog slabljenja

Najgrublja zloupotreba dolara od strane SAD dovešće do njegovog slabljenja, ubeđen je šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov na pres-konferenciji sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom u Ankari, prenose RIA Novosti.

„Siguran sam da će ovakve najgrublje zloupotrebe uloge američkog dolara kao svetske rezervne valute dovesti do njegovog slabljenja. On će padati i sve više i više država, koje čak nisu ni dotakle američke sankcije, oslobađaće se od dolara i oslanjati se na pouzdanije partnere sa tačke gledišta korišćenja njihovih valuta“, izjavio je on.

"One su nezakonite, potkopavaju sve principe međunarodne trgovine koje su usvojile UN, u skladu sa kojima je nezakonito usvajanje jednostranih prinudnih ekonomskih mera“, izjavio je ruski ministar.


On je podsetio da Turska nije uvela sankcije Rusiji.





„U sferi spoljne politike, Rusija i Turska vode nezavisnu politiku. Mi visoko cenimo odbijanje partnera da se pridruže antiruskim sankcijama“, zaključio je on.


Podsetimo, SAD su poslednjih dana uvele sankcije Turskoj i Rusiji dodale nove. 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Dolar kao globalna valuta polako nestaje

Izvor: Capital.ba, 14.Avg.2018

ANKARA, Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas da nove američke sankcije protiv Ankare i Moskve predstavljaju nelegitimnu politiku i način da SAD pribave nepoštenu konkurentsku prednost u globalnoj trgovini. “Sankcije su nezakonite, one potkopavaju sve principe globalne trgovine...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.