Lavrov: Moskva i Teheran zainteresovani za potpuno obnavljanje nuklearnog sporazuma

Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2021, 13:34

Lavrov: Moskva i Teheran zainteresovani za potpuno obnavljanje nuklearnog sporazuma

Moskva i Teheran zainteresovani su za potpuno obnavljanje nuklearnog sporazuma između Irana i drugih učesnika, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. "Danas je jedna od najvažnijih tema zadatak spasavanja Zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana oko iranskog nuklearnog programa. I mi i Iran smo iskreno zainteresovani za povratak u punu primenu od svih strana koje su potpisale obaveze“, rekao je Lavrov otvarajući razgovore sa iranskim kolegom Džavadom Zarifom. Kako je dodao Lavrov, s obzirom na ulogu dveju zemalja u regionu, Moskva i Teheran su zainteresovani za produbljivanje dijaloga o pitanjima kao što su bezbednost u Persijskom zalivu, avganistanskom problemu, kao i situacije oko Nagorno-Karabaha nakon prekida tamošnjih neprijateljstava.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Rusija se nada da će se SAD vratiti nuklearnom sporazumu s Iranom

Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2021

Rusija se nada da će se Sjedinjene Američke Države vratiti Zajedničkom sveobuhvatnom akcionom planu (JCPOA) o iranskom nuklearnom programu, što je uslov da Iran izvrši obaveze, rekao je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. "Imamo zajednički stav. Zanima nas njegovo potpuno očuvanje i uvereni...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.