Lavrov: Kulminacija protivpravnih dejstava Vašingtona bilo je ubistvo Kasema Sulejmanija

Izvor: Vostok.rs, 14.Jan.2020, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Kulminacija protivpravnih dejstava Vašingtona bilo je ubistvo Kasema Sulejmanija

Ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija predstavlja vrhunac protivpravnih dejstava Sjedinjenih Američkih Država, koje je izašlo van svih pravnih i ljudskih okvira, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
„Kulminacija protivpravnih dejstava Vašingtona bilo je ubistvo Kasema Sulejmanija, zvaničnog predstavnika iranskih vlasti, koji je bio u zvaničnoj poseti susednoj zemlji, u Iraku. I to, naravno, prevazilazi sve međunarodne pravne i prosto ljudske okvire“, naglasio je Lavrov. On je rekao da je Moskva spremna da pomogne u izgradnji dijaloga između Sjedinjenih Američkih Država i Irana, ukoliko obe strane za to pokažu realan interes, ali da ne namerava da se meša u odnose te dve države. „Ne nameravamo da se mešamo u odnose Sjedinjenih Američkih Država i Irana, ako se pod mešanjem podrazumevaju neka fizička dejstva“, dodao je on.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.