Lavrov: Jednostrane akcije SAD razbesnele Tursku

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2018, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Jednostrane akcije SAD razbesnele Tursku

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov rekao je da su jednostrane akcije SAD u Iranu i Siriji razbesnele Tursku.

"Mnogi politički analitičari pitaju zašto se uopšte brinemo i govore "što gore, to bolje" neka SAD dokazuju da nisu sposobne za dogovor, svoju rušilačku ulogu u mirovnim procesima, bilo u Iranu, bilo u Siriji, gde se sada, takođe, preduzimaju jednostrane akcije koje su izazvale >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << bes Turske", rekao je Lavrov za "Komersant".

Odgovarajući na pitanje da li za Rusiju može da bude od koristi neuspeh iranskog nuklearnog sporazuma, pošto će u tom slučaju Vašington biti izolovan, Lavrov je izjavio da "takva škola mišljenja ne postoji kod ruskog rukovodstva".

On je dodao da pokušaj promene spoljne politike Rusije pritiskom na elite i određene kompanije nema perspektivu, preneo je "Sputnjik".

"To što naša spoljna politika ima široku podršku najbolji je dokaz da pokušaj da se ona promeni pritiskom na elitu i određene kompanije nema perspektivu", rekao je Lavrov, komentarišući američki izveštaj o sankcijama koje mogu da budu uvedene i ruskim zvaničnim licima i biznismenima.

Ragovor sa Lavrovim vođen je početkom sedmice.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.