Lavine na Alpima odnele još dva života

Izvor: N1 televizija, 04.Mar.2018, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavine na Alpima odnele još dva života

U dve odvojene lavine koje su se dogodile na francuskim Alpima poginula su dva skijaša, dok se jedan planinar koga je odnela treća lavina vodi kao nestao, javili su zvaničnici francuskog departmana Gornja Savoja.

Skijaši su poginuli u dve lavine koje su se obrušile jedna za drugom oko 14 sati po srednjoevropskom vremenu na delu van staze skijališta Valorsin, severno od Šamonija.

Jedan od dva nastradala skijaša je iz Belgije, a za sada nisu navedeni pol i godište >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << stradalih.

Potraga za švajcarskim planinarom koga je oko jedan sat po lokalnom vremenu odnela lavina blizu švajcarske granice kod mesta Samoens zaustavljena je pet sati kasnije zbog lošeg vremena.

On je je bio na visini od 1.800 metara, sa suprugom koja je, takođe, zatrpana lavinom, ali je samo lakše povredjena.

Njih dvoje je odnela lavina široka 150 metara i duga 200 metara, javila je planinska spasilačka služba koja je poslala 40 spasilaca da nađu nestalog muškarca starog oko 50 godina. Par nije bio opremljen detektorima za žrtve lavina.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.