Izvor: Blic, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laktom probio Pikasovu sliku

Laktom probio Pikasovu sliku

Prodaja čuvene slike_arhiva 'San' Pabla Pikasa, koja je već bila ugovorena za 139 miliona dolara, propala je pošto je njen vlasnik Stiv Vin slučajno laktom probušio čuveno platno.

Vin, poznat po gestikuliranju dok priča, sliku je pokazivao prijateljima prošlog meseca kada je slučajno udario laktom i napravio rupu u platnu veličine novčića.

Već ugovorena prodaja slike_arhiva je propala i Vin će sada morati da je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na restauraciju. Za neobičan događaj se saznalo tako što ga je na svom blogu ispričala rediteljka i scenarista Nora Efron, koja je bila u prostoriji.

'U tom trenutku, njegov lakat se zabio u platno. Čuo se strašan zvuk. Na sredini se videla rupa veličine srebrnog dolara,' napisala je ona.

Zaprepašćeni milijarder, kada je video šta je uradio, prvo je opsovao, a onda rekao da je srećna okolnost to što je 'sam to uradio'.

Vin je sliku kupio 1997. godine za 48,4 miliona dolara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.