Izvor: B92, 10.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lahore: 22 žrtve eksplozije

Lahore -- Bombaš samoubica aktivirao je eksploziv ispred Vrhovnog suda u pakistanskom gradu Lahoreu i ubio 22 osobe.

"Većina žrtava su policajci. To je bio samoubilački napad", potvrdio je visoki gradski zvaničnik Mijan Edžaz, dok je šef lokalne policije Malik Mohamad Ikbar u izjavi za pakistansku televiziju potvrdio da su sve žrtve, osim jedne, bili policajci. "Izgleda da je bombaš ušetao i kada je nekoliko policajaca pokušalo da ga zaustavi, on je sebe digao u vazduh", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Ikbal.

Do napada je došlo uoči održavanja antivladinog mitinga.

S obzirom na veliki broj povređenih, može se očekivati da će broj žrtava porasti.

Policajac Džamil Ahmed naveo je da je bombša samoubica bio mladić od oko 25 godina i da je stigao pred zgradu sud na motorciklu.

"On je parkirao svoj motor i ušetao među policiju i podigao sebe u vazduh", naveo je Ahmed.

Bombaš samoubica je aktivirao bombu ispred suda gde se nalazilo na desetine policajaca koji su bili stacionirani pred najavljeni miting koji su prijavili lokalni pravnici.

Pakistan je poslednjih meseci zahvatio talas bombaških napada. Meta mnogih od tih samoubilačkih napada bile su snage bezbednosti, ali nijedan napad nije zabeležen u Lahoru, prestonci pakistanske provincije Pandžab.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.