LUDA OTKRIĆA ZA LUDU NAGRADU

Izvor: Kurir, 03.Okt.2010, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LUDA OTKRIĆA ZA LUDU NAGRADU

HARVARD - I slepi miševi znaju za oralni seks! Ovo je dokazao čitav tim naučnika iz Kine i Velike Britanije. I za ovo značajno naučno otkriće (hmmm...) tim je dobio nagradu Ig Nobel.

HARVARD - I slepi miševi znaju za oralni seks!

Ovo je dokazao čitav tim naučnika iz Kine i Velike Britanije.

I za ovo značajno naučno otkriće (hmmm...) tim je dobio nagradu Ig Nobel.

Ig Nobel je, naravno, parodija na Nobelovu nagradu i dodeljuje se za naučna >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << otkrića koja vas najpre nasmeju, a potom vas nateraju da se zamislite...

U svakom slučaju, osim za ovo genijalno otkriće, Ig Nobel je pre nekoliko dana dodeljen na Univerzitetu Masačusets u Harvardu, i to u još devet kategorija.

Sajmon Ritveld (univerzitet u Amsterdamu) i Ilja van Bist (univerzitet u Tilburgu) dobili su nagradu za mir zbog lečenja astme vožnjom na rolerkoster toboganu, uz izazivanje pozitivnog emotivnog stresa!

Nagrada za mir dodeljena je Ričardu Stivensu, Džonu Atkinsu i Endruu Kingstonu iz Univerziteta Kil u Velikoj Britaniji za potvrđivanje rasprostranjenog uverenja da psovanje olakšava bol. Zato smo valjda poznati po psovkama...

Verovatno bi i naše babe mogle da osvoje Ig Nobela zato što su nas od malih nogu učile da za vreme zime treba da navlačimo čarape preko čizama, kako ne bismo pali na ledu. Ipak, priznanje za fiziku pripalo je Lijeni Parkin, Šejli Vilijams i Patriši Prist iz Univerziteta Otago (Novi Zeland) baš za ovo „otkriće“.

Među nagrađenima je i „Britiš petroleum“! Verovali ili ne, ova korporacija je dobila Ig Nobela iz hemije, za uspešno dokazivanje da se voda i nafta ipak uspešno mešaju. Uz BP, nagradu su dobila i tri naučnika sa elitnih američkih univerziteta za istu temu: u pitanju su Erik Adams, Skot Sokolovski i Stiven Masutani.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.