LEDENO DOBA: U SAD temperatura pada na -50 °C

Izvor: Mondo, 29.Jan.2019, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEDENO DOBA: U SAD temperatura pada na -50 °C

Delovi Sjedinjenih Američkih Država kraja ove sedmice smrzavaće se na čak -50 stepeni Celzijusa.

Ovako niske temperature događaju se jednom u 30 godina.

Vanredno stanje proglašeno je od Viskonsina do Alabame.

Vlasti u Ajovi su upozorile ljude da ne dišu duboko ako izlaze iz kuća i da pokušaju da što manje pričaju.

Državni zavod za meteorologiju objavio je da bi 10 minuta boravka na ovakvoj hladnoći moglo dovesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << do ozbiljnih promrzlina.

Pakao u Australiji, životinje padaju mrtve

Najhladnije će biti sutra, a meteorolozi kažu da će Čikago biti hladniji od Antarktika.

Hiljade škola je zatvoreno, najviše na području severozapada SAD.



Izvor: YouTube/CBS Los Angeles

Policija upozorava na porast kriminala na ulicama Čikaga i da lopovi ljudima prete pištoljima i kradu im jakne i bunde.

I PLEMENA POMAŽU

Američka plemena starosedelaca u gornjem Srednjem Zapadu u SAD pomažu ljudima donoseći stvari za grejanje zbog sve hladnijih vremenskih uslova koji su zahvatili taj region.

Kad živa padne na -48 °C (FOTO)

U Indijskom rezervatu u Dakoti, veliki broj ljudi živi u decenijama starim zgradama koje su oronule ili u kućama koje je vlada izgradila za slučajeve prirodnih katastrofa, poput uragana, prenosi AP.

Plemenski zvaničnik Eliot Vord navodi da ti objekti nisu prikladni za ekstremne hladnoće i jake vetrove, u regionu gde je temperatura danas išla do -39 stepeni Celzijusa.

U severnoj Minesoti vetar je temperaturu spustio na čak -51 stepen, a Kris Ferbenks, jedna od zvaničnica starosedelaca u Minesoti, kazala je da je situacija strašna i da se zvaničnici trude da pomognu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čikago hladniji od Antarktika, biće -53C,oglasio se Tramp

Izvor: B92, 29.Jan.2019

Delovi Sjedinjenih Američkih Država do kraja nedelje zahvatiće veoma niske temperature koje će se spustiti i do minus 53°C (-64°F), upozoravaju meteorolozi...Najhladnije će biti već u sredu, a Čikago će biti hladniji i od Antarktika, navodi BBC, dodajući da se ovako niske temperature dogadaju...

Nastavak na B92...

Najmanje šest žrtava polarnog vrtloga u SAD, ledeni talas stiže i u Britaniju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2019, 03:27

Najmanje šest osoba umrlo je od posledica polarnog vrtloga koji je zahvatio nekoliko američkih saveznih država, a ledeni talas je u Čikagu i Severnoj Dakoti spustio temperaturu na -30 i -37 stepeni Celzijusa, dok je zbog vetra takozvani subjektivni osećaj i do - 55 stepeni...Ekstremno zahlađenje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Srbi u Čikagu i ekstremna hladnoća: "Kao na Igmanu, ko ovo preživi..."

Izvor: B92, 30.Jan.2019

Temperatura u Čikagu, poznatom po brojnoj srpskoj dijaspori, ide i do -33 stepena. Kako izgleda život na toj temperaturi i kako je Srbi podnose?..Temperatura u Čikagu ide i do -33 stepena Celzijusa, a vetar nimalo ne pomaže, zbog čega je osećaj kao da je -50, pa je proglašeno vanredno stanje...Na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.