Kvar sistema za grejanje mogući uzrok požara u Eskejp rumu

Izvor: RTS, 06.Jan.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvar sistema za grejanje mogući uzrok požara u "Eskejp rumu"

Kvar na sistemu za grejanje mogući je uzrok požara u kući na severu Poljske, gde se nalazila igraonica "Eskejp rum", i u kojem je poginulo pet tinejdžerki i povređen mladić, saopštili su istražitelji. Zvaničnici u Poljskoj su saopštili da su se gosti "Eskejp ruma" i ranije žalili na bezbednosne uslove.
Tužilac Rišard Gasjorovski rekao je da je curenje gasa u sistemu za grejanje najverovatniji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uzrok požara.

Načelnik poljske vatrogasne službe Lešek Suski rekao je ranije u subotu da su električni kablovi na toj lokaciji bili improvizovano postavljeni i previše blizu zapaljivih materijala, dok muškarac koji je nadležan za "Eskejp rum" verovatno nije bio tamo kada je požar izbio. 
Premijer Poljske Mateuš Moraviječki je pozvao korisnike popularnih "Eskejp ruma" širom zemlje da zvanično podnesu prijave o neregularnostima, prenosi AP.
Šef vatrogasne službe Lešek Suski je rekao da "Eksejp rum" u kojoj su stradale devojke bile zaključane, nije imala izlaz za vanredne situacije.
Soba je bila u sastavu kuće u gradu Košalin, a usled ove nesreće vlasti u Poljskoj su naredile zatvaranje još 13 sličnih objekata.
Poljski ministar unutrašnjih poslova naložio je da se izvrši inspekcija u više od 1.000 takvih igraonica koliko ih ima širom zemlje. 
Kako agencija podseća, vatrogasci su pronašli tela 15-godišnjakinja nakon što su ugasili požar.
Devojčice su u "Eskejp rumu" bile na proslavi rođendana, a prema obdukcijskim nalazima, umrle su od trovanja ugljen-monoksidom.
U gradu Košalinu danas je, zbog ove nesreće, dan žalosti. 
Premijer Moraviječki uputio je izraze saučešća porodicama nastradalih tinejdžerki.
U igri "Eskejp rum", učesnici su zatvoreni u jednoj prostoriji, a da bi izašli iz nje moraju da reše niz zagonetki.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.