Kurti stavio Ramu na čekanje?

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 09:28

Kurti stavio Ramu na čekanje?

Premijer Albanije Edi Rama ugostiće u ponedeljak, 17. jula, u Tirani na neformalnom sastanku lidere regiona.

Najavljen je dolazak i evropkog komesara za proširenje i susedsku politiku Olivera Varheljinaprenela je albanska Report TV.

Kako se navodi, učešće na sastanku potvrdili su premijeri zemalja regiona - Crne Gore Dritan Abazović, Severne Makedonije - Dimitar Kovačevski, Srbije Ana Brnabić i predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto, ali još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvek nije potvrđeno da li će i kosovski premijer Aljbin Kurti doći na ovaj neformalni sastanak.

Susret sa premijerima iz regiona, Rama je najavio pre nekoliko dana, tokom svoje "balkanske turneje".

Sastanak u ponedeljak održava se u okviru priprema za Samit Berlinskog procesa, koji je najavljen za 16. oktobar u Tirani.

Berlinski proces pokrenut je 2014. godine inicijativom bivše nemačke kancelarke Angele Merkel u cilju povezivanja i integracije zemalja Zapadnog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.