Kurc o koronavirusu: Situacija u Austriji je ozbiljna

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Okt.2020, 19:31

Kurc o koronavirusu: Situacija u Austriji je ozbiljna

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc (Sebastian Kurz) pozvao je građane da, zbog velikog broja novih infekcija koronavirusom, ograniče kontakte i nose zaštitne maske, kako bi se sprečilo širenje virusa i izbegao karantin, preneo je večeras Radio slobodna Evropa (RSE).

"Svi moramo ponovo da sprečimo potpuno zaustavljanje javnog života - ograničavanjem kontakata, odustajanjem od velikih privatnih sastanaka i zabava", rekao je kancelar u video poruci pod naslovom Situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Austriji je ozbiljna, objavljenom na Fejsbuku, preneo je Sio1.net.

Kurc je upozorio građane da se pripreme za "izazovnu jesen i zimu", "izuzetno teška vremena", uz ograničenja, hitne mere i otkazivanja. Rekao je da će vakcina biti dostupna sledećeg leta i time povratak u normalu.

Kancelar je takođe spomenuo očigledni "umor" od korona virusa, koji pokreće sve više i više teorija zavere, sve do poziva ljudima da zanemaruju mere.

Kurc je rekao da od 1.000 do 1.500 novoinficiranih ljudi dnevno trenutno ne predstavlja problem za intenzivnu negu, ali je dodao da broj infekcija raste, brojevi bi mogli da budu udvostručeni za tri nedelje, ako se sadašnje stanje ne zaustavi.

"Cilj mora biti sprečavanje toga ograničavanjem kontakta i nošenjem zaštitnih maski", ponovio je Kurc.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.