Kukuriku koaliciji duplo više nego HDZ-u

Izvor: NaDlanu.com, 26.Nov.2011, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukuriku koaliciji duplo više nego HDZ-u

ZAGREB, 26. novembra 2011. (Beta) - Opoziciona Kukuriku koalicija koju predvodi Socijaldemokratska partija (SDP) ima dvostruko više glasova u odnosu na glavnog konkurenta na predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ), pokazalo je najnovije istraživanje javnog mnjenja.

ZAGREB, 26. novembra 2011. (Beta) - Opoziciona Kukuriku koalicija koju predvodi Socijaldemokratska partija (SDP) ima dvostruko više glasova u odnosu na glavnog konkurenta >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << na predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, Hrvatsku demokratsku zajednicu (HDZ), pokazalo je najnovije istraživanje javnog mnjenja.Prema poslednjem istraživanje agencije Ipsos Puls, koje je objavila Nova TV, Kukuriku koalicija novembar završava sa podrškom 37,5 odsto birača, a HDZ je dvostruko slabija i može da računa na 19 odsto glasova.Dve političke opcije političku kampanju za izbore 4. decembra završavaju kako su i počele, sa istom razlikom, pokazuje istraživanje.Izborna utvrdjenja Kukuriku koalicije su Zagreb sa 43 odsto, kao i Istra i Kvarner sa čak 60 odsto podrške birača. HDZ je najjača u Dalmaciji sa 35 odsto glasova, a potom u Lici i Banovini sa 26 odsto.Zanimljivo je da je Slavonija "podeljena" izmedju HDZ (24 odsto), Kukuriku koalicije (22 odsto) i Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje, kojeg je osnovao Branimir Glavaš (33 odsto), navodi se u istraživanju. Od ostalih stranaka izborni cenzus prelaze još samo Laburisti (6,6 odsto glasova).

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.