Kuba, masovno pomilovanje zatvorenika pred posetu pape

Izvor: RTS, 11.Sep.2015, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuba, masovno pomilovanje zatvorenika pred posetu pape

Kubanska vlada je pomilovala 3.522 zatvorenika, najveći broj od revolucije iz 1959. godine, kao gest dobre volje pred posetu pape Franje, izvesio je kubanski dnevnik "Granma".
Povodom posete pape Franje, Savet država i Republika Kube - najviše kubansko vladino telo saglasilo se da pomiluje 3.522 zatvorenika, odabranih u skladu sa vrstom krivičnog dela koji su počinili, njihovim ponašanjem u zatvoru, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vremenom kada je krivično delo počinjeno i zdravstvenom stanju, prenosi Tanjug.
Papa Franja će posetiti Kubu u septembru kada je planirao i posetu Sjedinjenim Američkim Državama.
To će biti treća poseta nekog od poglavara Rikokatoličke crkve Kubi - papa Jovan Pavle Drugi posetio je Kubu 1998. godine, dok je papa Benedikt Šesnaesti bio u Havani i Santjagu de Kubi 2012. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuba pomilovala 3.522 zatvorenika pred posetu pape Franje

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2015

Kubanska vlada je pomilovala 3.522 zatvorenika, najveći broj od revolucije iz 1959. godine, kao gest dobre volje pred posetu pape Franje, izvesio je danas kubanski dnevnik "Granma"...Povodom posete pape Franje, Savet država i Republika Kube (najviše kubansko vladino telo) složilo se da pomiluje 3.522...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kuba: Masovno pomilovanje pred posetu pape Franje

Izvor: OkRadio.rs, 11.Sep.2015

Kubanska vlada je pomilovala 3.522 zatvorenika, najveći broj od revolucije iz 1959. godine, kao gest dobre volje pred posetu pape Franje. Povodom posete pape Franje, Savet država i Republika Kube (najviše kubansko vladino telo) složilo se da pomiluje 3.522 zatvorenika, odabranih u skladu sa vrstom...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.