Krvniku iz Krajstčerča suđenje po 89 tačaka

Izvor: Mondo, 04.Apr.2019, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvniku iz Krajstčerča suđenje po 89 tačaka

Australijancu Brentonu Tarantu, koji je optužen za ubistvo 50 muslimana u napadima na dve džamije u novozelandskom gradu Krajstčerč, biće suđeno po 50 optužbi za ubistvo i 39 optužbi za pokušaj ubistva.

Foto: Tanjug/AP Photo

"Druge tačke optužnice i dalje se razmatraju", saopštile su danas policijske vlasti Novog Zelanda, prenosi Rojters.

ISTRAGA: Šta je terorista Tarant radio na Balkanu?

Rojters podseća da je 28-godišnji Tarant, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << beli rasista i da je prethodno bio optužen za samo jedno ubistvo (toliko je žrtava tada bilo identifikovano) nakon napada i vraćen je u pritvor bez izjašnjavanja o krivici.

Navodi se da bi Tarant ponovo pred sudom trebalo da se nađe sutra.

Napad koji se dogodio 15. marta bilo je najveće masovno ubistvo vatrenim oružjem koje je jedna osoba ikada izvela na Novom Zelandu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

USKORO PRED SUDOM Pomahnitali rasista sa Novog Zelanda optužen za 50 ubistva i 39 pokušaja ubistva

Izvor: Blic, 04.Apr.2019

Australijanac Brenton Tarant, koji je optužžen za ubistvo 50 muslimanskih vernika u napadima vatrenim oružžjem na dve džžamije u novozelandskom gradu Krajstčerč, suočava se s 50 optužžbi za ubistvo i 39 optužžbi za pokuššaj ubistva, objavile su danas policijske vlasti Novog Zelanda, prenosi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.